Celebrate 2.0: Workshops MI ervaren

Jouw verhaal in Beeld

Als je jouw verhaal zou verfilmen, hoe zou het er dan uitzien? Als iemand jou over 5 of 10 jaar vraagt naar het geheim van je succes, wat vertel je dan? In deze workshop gebruik je verhaalelementen om de eerste stappen te zetten in jouw ‘best case scenario’ en het realiseren van je droom. Stephanie Colenberg studeerde filmwetenschap aan de Universiteit Utrecht en volgde daarna opleidingen tot communicatieadviseur en loopbaancoach. Nu is zij gecertificeerd MIDAS-coach en schrijft ze persoonlijke profielen, levensverhalen en portretten.

De wetenschap van koken

“Het mooie aan koken? Je kan het simpel houden of juist ingewikkeld doen! Hoe ingewikkelder het proces, hoe leuker.” De 21-jarige hoogbegaafde kok in opleiding Jaxom Peters neemt je mee in de logisch-mathematische wereld van koken. Hoe kun je vis garen zonder verhitting? Wat is de perfecte temperatuur voor een gepocheerd ei? Wat gebeurt er met vlees bij tijdens het bakken? Leer en kook het zelf!

Spelend leren met taal

Werken met verhalen en gedichten of met woordspelletjes geeft een andere, vaak verrassende dynamiek van leren. Deze speelse workshop biedt onder andere een bijzonder sprookje, een minicursus dichten en volop gelegenheid voor deelnemers om mee te spelen. Erno Mijland is manager innovatie bij BCO Onderwijsadvies. Hij traint leerkrachten en maakt daarbij vaak gebruik van het spelen met taal. Erno is opgeleid als docent Nederlands/Engels, auteur van vele boeken en blogs, werkte als journalist en bracht onlangs een eerste dichtbundel uit… het hoeft dus geen betoog dat hij iets heeft met taal.

Paardenspiegel

Lis van Vliet laat in haar workshop zien hoe je je naturalistische intelligentie kunt ontwikkelen. Je leert omgaan met dieren, maar krijgt ook inzicht in je gevoelswereld, en hoe non-verbale communicatie en gedrag elkaar beïnvloeden. Een paard houdt je een spiegel voor: hij oordeelt niet, maar kan wel confronteren. In de workshop kun je door verschillende oefeningen inzicht krijgen in je eigen non-verbale communicatie en ontdekken waar je kracht ligt. Lis van Vliet is al haar hele leven bezig met paarden en zet zich in voor het welzijn van mens en dier. Sinds dit jaar combineert ze paardencoaching met Repairing Balance Coaching.

Biljart

De nadruk in deze workshop van topbiljarter Raymund Swertz ligt op ruimtelijk inzicht, één van negen intelligenties die bij de conferentie belicht worden. “In de workshop wil ik proberen om de mensen mee te nemen in mijn visie, mijn gevoel en het biljarten. Ik benoem enkele facetten, zoals ruimtelijk inzicht en het daarbij behorende visualiseren en fotografisch geheugen. Daarnaast is het mentale aspect heel belangrijk. Je moet proberen om als sporter in het ‘hoofd’ van je tegenstander te komen.”

Storytelling and drama

Kelli McLoud-Schingen’s Theatre and improvisation workshop for the workplace. 

Begrip, de sleutel tot succes

Fabio dos Reis Brito, Vincent Cohen, Marcel Spaargaren staan stil bij inter- en intrapersoonlijke intelligentie.
Heb je wel eens dat je in een gesprek bent en dat jullie helemaal langs elkaar heen praten? Dat heeft alles te maken met het begrijpen van de ander, begrepen worden en sociale intelligentie. Wil je beter kunnen communiceren? Dan zul je op ontdekkingsreis moeten om jezelf en een ander beter te begrijpen. War is het verschil tussen intentie en interpretatie? Hoe doe je dat? Dat leer je in onze workshop die bestaat uit een groepsopdracht, interactie en actiepunten. 
Vincent Cohen helpt marketeers beter relaties te vormen met hun klanten met location-based services. 
Marcel Spaargaren en Fabio dos Reis Brito zijn accountmanager bij Dell EMC. Marcel richt zich op commerciële business binnen de branches Legal/Finance en Maritiem/Offshore, en Fabio focust zich op een klantenset van multinationals binnen diverse industrieën.