Werk met trots en passie

“Mensen die met trots en passie hun werk verrichten. Daar gaat het uiteindelijk om. Het is belangrijk voor die mensen zelf én voor ons als bedrijf. Want als mensen met passie werken, dan blinken ze uit en zetten ze een stap extra.” William Tomà richt zich tijdens de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0 vooral op de bedrijfswereld. Hij is werkzaam als Directeur Operations bij Yask, een bekende speler op het gebied van facility management. 

Al meer dan 25 jaar verzorgt Yask het facility management voor toonaangevende bedrijven en organisaties. Voorbeelden zijn de service desk, technisch onderhoud, hospitality management, receptie en housekeeping. “Een groot bedrijf telt als snel 15.000 mensen die op verschillende locaties werken. De inrichting, het onderhoud en het beheer van die locaties wordt verzorgd door de facility manager,” zegt hij.

Extra stap

Ondernemerschap Yask maakt al jaren actief gebruik van de Multiple Intelligences Developmental Assessment Scales (MIDAS), die inzicht geeft in de sterke en minder sterke kanten van individuele medewerkers en volledige teams. “We wilden dat onze mensen meer ondernemerschap toonden op locatie. Dat ze juist die extra stap zouden zetten. We wilden bovendien creativiteit stimuleren en ruimte creëren voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Daarom gingen we op zoek naar een instrument dat zou passen bij de uitdagingen waar facility management op dit moment voor staat.” MIDAS bleek heel geschikt.

“We werken veel met teams en met MIDAS zie je meteen welke mensen je het beste bij elkaar kunt plaatsen. Heb je iemand nodig die heel goed is in verbinden of juist iemand die altijd die creatieve oplossingen vindt? Mensen leren zichzelf beter kennen, maar krijgen ook inzicht in hun relatie met anderen. Ze snappen beter hoe anderen functioneren,” zegt hij.

Inzicht in meervoudige intelligentie geeft daarnaast veel energie. “We hebben gekeken naar verschillende tests, maar het nadeel is dat mensen daarmee heel snel in hokjes worden geplaatst. MIDAS zet aan tot discussie zonder dat er meteen een zwaar waardeoordeel van vastzit. Het geeft heel snel heel andere inzichten,” aldus William Tomà.