Celebrate 2.0: Plenair programma

World Stage Theatre Company en NOSA

Een levendige ontvangst door acteurs van international allure. World Stage Theatre Company is het theatergezelschap van Kelli McLoud-Schingen, Cornelius Johnson, Dionne Lambert, Paula Scheider en Zero Stieirt uit de VS. Begin oktober voeren zij het stuk Best of Enemies uit in Amsterdam, Delft en Den Haag.

Introductie van meervoudige intelligenties

Intelligentie is meer dan IQ of EQ. Welke intelligenties zijn er, hoe herken je ze en hoe kun je ze gebruiken? Monika de Waal, voorzitter van Stichting Celebrate Creatief Leren, geeft een korte introductie op het thema van de dag.

Keynote ‘The Tug of War is Over’

Dr. Branton Shearer presenteert recent neuropsychologisch onderzoek naar MI. Lange tijd werd de theorie over meervoudige intelligenties van Howard Gardner niet door de bestaande wetenschappelijke wereld aanvaard bij gebrek aan onderbouwing. In de praktijk heeft de toepassing van MI inmiddels zijn weg gevonden in het onderwijs, gezondheidszorg en bedrijfsleven. Recent onderzoek laat met neurowetenschappelijk bewijs zien hoe IQ verbonden is met meerdere intelligenties. De discussie kan worden beëindigd: The Tug of War is over.

APK van je lijf

Ervaar kinesthetische intelligentie met Sander Warffemius en Jan Jaap Westerkamp in een bewegingsles met eenvoudige oefeningen die je elke dag kunt gebruiken. Sander Warffemius is fanatiek Kung Fu-beoefenaar met expertise in bewegingsleer, natuurwetenschap en filosofie. 
Jan Jaap Westerkamp bestudeert van jongs af aan oosterse krijgskunsten en heeft een eigen stijl ontwikkeld: Weidao Kung Fu. Deze bewegingsleer vergroot je lichaamsbewustzijn en is hierdoor eg geschikt als aanvulling op andere sporten.

Oogst van de dag

door Desirée Houkema, psycholoog en specialist Begaafdheid & Talentontwikkeling.