Celebrate Creatief Leren 2.0 Feest van meervoudige intelligenties en talentontwikkeling

10 oktober 2018 

Met passie jezelf durven zijn

Monique van Vliet
Monique van Vliet is repairing balance coach en kinesioloog. Op de conferentie Celebrate 2.0 laat zij de deelnemers aan haar workshop op verschillende manieren hun intrapersoonlijke intelligentie versterken.
"Wanneer de werkdruk en werkstress toenemen en je jezelf steeds vaker hoort praten in termen van ‘ik moet’ of ‘altijd, nooit, alles en iedereen’, is het hoog tijd voor verandering. Je kan je afhankelijk houden van jouw situatie of denken: wat kan ik nog wel, wat kan ik er zelf aan doen? Als je net als ik hebt geleerd ‘niet lullen maar poetsen’, vraag je dan af of het nog wel realistisch is. Kan mijn lichaam dit aan?
 
Veerkracht en vitaliteit
 
Maar hoe neem je vervolgens zelf bewust de regie over je veerkracht en vitaliteit? Bewust worden van wat je eigen emoties en gevoel je te vertellen hebben, kan je helpen om in balans te komen.
Verbinding met jezelf en anderen gaat niet altijd via praten. Er zijn meerdere manieren om jezelf beter te leren kennen. In mijn workshop kun je met verschillende oefeningen reflecteren op je gevoel. Ben je linguïstisch sterk, dan is een vragenlijst een goed instrument. Maar je kunt het ook op een andere manier proberen. Op een tol staan bijvoorbeeld confronteert je letterlijk met je balans: dat lukt alleen als je in verbinding staat met je ademhaling en je gevoel.
 
Je eigen systeem
 
Wanneer je je ervan bewust bent hoe het werkt, kun je al je intelligenties inzetten om in balans te leven, en daarmee meer in verbinding met anderen. Een conferentie als Celebrate Creatief Leren is zo belangrijk, omdat het zichtbaar maakt dat het niet gaat om hoe slim je bent, maar hoe je slim bent. De interpersoonlijke intelligentie werd de afgelopen jaren erg weinig gestimuleerd bij de meeste scholen terwijl het je vaardigheden geeft om je leven verder vorm te geven. Ik laat mensen luisteren naar hun eigen 'systeem’ en hun eigen talent vinden!"
 
Meld je hier aan.