Celebrate Creatief Leren 2.0 Feest van meervoudige intelligenties en talentontwikkeling

10 oktober 2018 

Nieuws

Topbiljarter Swertz op Celebrate 2.0

''Als kinderen iets willen bereiken in het leven of sporters in hun sport, dan is dat ook echt mogelijk. Daar ben ik heilig van overtuigd,'' zegt Raymund Swertz. De Nederlandse topbiljarter is een van de professionals met een workshop tijdens de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0. De nadruk ligt op zijn sterk ontwikkelde ruimtelijk inzicht, één van negen intelligenties die bij de conferentie belicht worden.
» LEES VERDER

Met passie jezelf durven zijn

Monique van Vliet is repairing balance coach en kinesioloog. Op de conferentie Celebrate 2.0 laat zij de deelnemers aan haar workshop op verschillende manieren hun intrapersoonlijke intelligentie versterken.
» LEES VERDER

Beter onderwijs, minder werkdruk

Zomervakantie! Tegenwoordig een tijd om uit te rusten, maar eigenlijk ontstaan omdat kinderen hun ouders op het land moesten helpen. Die zomervakantie houden we erin. Maar het is wel tijd voor wat andere veranderingen in ons 100 jaar oude onderwijssysteem. Mat Custers van BCO Onderwijsadvies pleit voor beter onderwijs en minder werkdruk.
» LEES VERDER

Millimeterwerk

Lis van Vliet is al haar hele leven bezig met paarden en zet zich in voor het welzijn van mens en dier. Sinds dit jaar combineert ze paardencoaching met repairing balance coaching. Wat dit inhoudt, kun je ervaren op de conferentie Celebrate Creatief Leren.
» LEES VERDER

IQ Kok

"Het mooie aan koken? Je kan het simpel houden of juist ingewikkeld doen! Bijvoorbeeld een steak eerst in de oven bakken en daarna met een gasbrander afmaken. Hoe ingewikkelder het proces, hoe leuker ik het vind.'' De 21-jarige Jaxom Peters heeft bijna zijn eerste diploma op zak. Basiskok op MBO 2 niveau. Het geeft de zekerheid, die hij sinds de basisschool zocht.
» LEES VERDER

Blijf altijd observeren

Andrew Aue is beeldend kunstenaar en docent. Op Celebrate 2.0 geeft hij de workshop Creatief Vormgeven waarin hij ruimtelijk-visuele en interpersoonlijke intelligentie verbindt.
» LEES VERDER

Onbegrensd intelligent

"De ontwikkeling van mensen gaat met sprongen vooruit als ze zich realiseren dat intelligentie meer is dan taal en rekenen.'' Aan het woord is organisatieadviseur Monika de Waal, initiatiefnemer van de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0. De conferentie over meervoudige intelligenties en talentontwikkeling is onmisbaar voor jongeren die met school worstelen, hun ouders en docenten, maar ook voor beleidsmakers, managers en academici.
» LEES VERDER

Een spetterend nieuwjaar!

Het team van Celebrate Creatief Leren wenst je een spetterend nieuwjaar! Binnenkort start onze early Early Birdactie voor de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0 op 10-10-18 in Rijswijk. Nu al een ticket reserveren? Stuur een mail naar info@celebratecreatiefleren.nl
» LEES VERDER

Celebrate online

De Stichting Celebrate Creatief Leren zal uiteraard met regelmaat informatie verstrekken over Celebrate 2.0 en ander nieuws over meervoudige intelligentie en talenten. Onze Facebook-pagina krijgt om die reden binnenkort de oude naam Celebrate Creatief Leren terug.
» LEES VERDER

Celebrate Creatief Leren 1.0

Celebrate Creatief Leren 1.0 vond plaats op 20 november 2013. De benefietconferentie was bedoeld om fondsen te werven voor het Centrum voor Creatief Leren in Sterksel. Hoewel de stichting inmiddels is opgeheven, was de
conferentie een succes. Meervoudige intelligentie werd echt gevierd.
» LEES VERDER

Celebrate 1.0: Workshop Creatief Faciliteren

Voor hij kan zaaien en oogsten, zal de boer eerst zijn land geschikt maken. In de vergelijking van ir. Marc Tassoul is het land van de boer de interactie in een groep mensen die samen moeten werken en een resultaat willen behalen. Hoe beter deze groepsdynamiek, hoe vruchtbaarder een samenwerking kan worden. Tassoul, docent aan de TU Delft en auteur van Creatief Facilitation, geeft de workshop creatief faciliteren over interpersoonlijke intelligentie.
» LEES VERDER

Celebrate 1.0: Ambassadeur: Bianca Jansen

Bianca Jansen is oprichter en directeur van de Klein Kapitein. De Zuid-Hollandse basisschool voldoet aan alle kerndoelen van het basisonderwijs, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat kinderen zich bewust zijn van hun zwakke en sterke kanten door het toepassen van meervoudige intelligenties. Op die manier kun je in veel minder tijd veel meer aanbieden, zegt ze als ambassadeur van Celebrate Creatief Leren.
» LEES VERDER

Celebrate 1.0: Workshop Bjørn Aris

Bjørn Aris combineert oosterse wijsheid met westerse wetenschap in de workshop Martial Arts-Iaido. Deelnemers ervaren zelf welke onlosmakelijke relatie er is tussen bewegen en leren. ``Mensen die zoals gebruikelijk bewegingsloos luisteren naar een presentatie, onthouden misschien tien procent van de informatie. Bewegen helpt hen meer dan zestig procent te onthouden,'' zegt Aris.
» LEES VERDER

Celebrate 1.0: Ambassadeur: Saskia Maas

Saskia Maas is mede-oprichter en directeur van Boom Chicago, het Amsterdamse-Amerikaanse comedy gezelschap dat inmiddels 20 jaar bestaat. In het onderwijs is er nog altijd een te grote focus op kennisoverdracht, terwijl andere vaardigheden net zo belangrijk of misschien belangrijker zijn voor succes en zelfredzaamheid. Vaardigheden als improvisatie, zegt ze als ambassadeur van Celebrate Creatief Leren.
» LEES VERDER

Celebrate 1.0: Troonrede: Recht op ontwikkeling talenten

''Kinderen moeten hun talenten kunnen ontwikkelen.'' Koning Willem-Alexander zei het in de Troonrede voor 2013. Om dit mogelijk te maken, wil de Nederlandse regering de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg vooral bij de gemeentes leggen. Gemeentemedewerkers zouden er goed aan doen om de conferentie Celebrate Creatief Leren te bezoeken.
» LEES VERDER

Celebrate 1.0: Ambassadeur: Jaap Nammensma

Drs. Jaap Nammensma is werkzaam als consultant en trainer bij Hogeschool Windesheim en lid van de sectorraad van vakbond CNVO. Door een eenzijdige nadruk op selectie en de behoefte om kwaliteit te meten, is er geen oog meer voor de daadwerkelijk talenten die elk kind heeft, zegt hij als ambassadeur van Celebrate Creatief Leren.
» LEES VERDER

Celebrate 1.0: Ambassadeur: Peter Borgdorff

Peter Borgdorff, directeur pensioenfonds Zorg en Welzijn, is ambassadeur van Celebrate Creatief Leren, met als persoonlijk uitgangspunt dat elk individu het recht heeft op een waardig leven. “Pas als mensen invulling kunnen geven aan hun unieke persoonlijke behoeftes, zitten zij goed in hun vel en kunnen ze gelukkig zijn.''
» LEES VERDER

Celebrate 1.0: Ambassadeur: Bianca Maasdamme

Organisatiedeskundige Bianca Maasdamme is één van de ambassadeurs voor Celebrate Creatief Leren. Ze is niet betrokken als ouder, als docent of zorgverlener. Bianca is ambassadeur omdat ze de problemen herkent als oprichter en eigenaar van organisatie-adviesbureau Progres Advies in Leiden.
» LEES VERDER

Celebrate 1.0: Keynote speaker: Branton Shearer

De keynote speaker van Celebrate Creatief Leren is de Amerikaanse neuropsycholoog, leraar en schrijver dr. Branton Shearer. Deze onbetwiste autoriteit op het gebied van Meervoudige Intelligentie, ontwikkelde MIDAS™, door Howard Gardner omschreven als het beste MI-onderzoek dat er is.
» LEES VERDER

Celebrate 1.0: De locatie: De Fabrique

De locatie voor de conferentie Celebrate Creatief Leren ligt vast: De Fabrique in Utrecht, goed bereikbaar voor iedereen in Nederland of België.
» LEES VERDER