Celebrate Creatief Leren 2.0 Feest van meervoudige intelligenties en talentontwikkeling

10 oktober 2018 

Nieuws

Bestuurswisseling

Begin november heeft er een bestuurswisseling plaatsgevonden bij de Stichting Celebrate Creatief Leren 2.0. Shirley van Dal is afgetreden als secretaris. Het bestuur heeft Paul Peters benoemd als waarnemend secretaris.
» LEES VERDER

Meervoudige intelligenties op de werkvloer

Er is zoveel meer mogelijk wanneer je je ook buiten de voorgeschreven kaders kunt ontwikkelen. Kijk eens naar wat mensen naast hun werk doen, wat hen drijft. Soms komen mensen niet in aanmerking voor een opleiding die aansluit op hun talent. Anderen lopen vast omdat ze niet kunnen gebruiken wat ze in huis hebben. Hier liggen nog veel kansen voor medewerkers en organisaties. Daarom is Stichting aMI betrokken bij Celebrate Creatief Leren: om meervoudige intelligentie bekend te maken bij een breed publiek.

» LEES VERDER

Werk met trots en passie

"Mensen die met trots en passie hun werk verrichten. Daar gaat het uiteindelijk om. Het is belangrijk voor die mensen zelf én voor ons als bedrijf. Want als mensen met passie werken, dan blinken ze uit en zetten ze een stap extra.'' William Tomà richt zich tijdens de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0 vooral op de bedrijfswereld.
» LEES VERDER

Dropouts en intrapersoonlijke talentontwikkeling

Veel jongeren kunnen niet voldoen aan wat hun omgeving van hen vraagt. Hun intra-persoonlijke intelligentie is sterk ontwikkeld en toch hebben ze moeite met communiceren, omdat ze zich steeds proberen aan te passen aan anderen. Albert Kaput heeft een manier ontwikkeld waardoor zij zich wel aangesproken voelen en zich steeds meer openen.
» LEES VERDER

Keynote speaker: Branton Shearer

De keynote speaker van Celebrate Creatief Leren is de Amerikaanse neuropsycholoog, leraar en schrijver dr. Branton Shearer. Deze onbetwiste autoriteit op het gebied van Meervoudige Intelligentie, ontwikkelde MIDAS™, door Howard Gardner omschreven als het beste MI-onderzoek dat er is.
» LEES VERDER

Afwijkers en baanbrekers

Ouders van speciale kinderen lopen vaak aan tegen de grenzen van het schoolsysteem. Norella Verwoord, financieel adviseur van Stichting Celebrate Creatief Leren en zelf moeder van een bijzonder kind, raadt ouders aan op zoek te gaan naar informatie, mogelijkheden en inspiratie over hoe je je kind het beste kunt helpen.
» LEES VERDER

MI en Hoogbegaafdheid

Bestaan meervoudige intelligenties eigenlijk wel? Tijdens de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0 wordt die vraag gesteld door Noks Nauta. Haar workshop focust echter voornamelijk op hoogbegaafdheid bij volwassenen. "Ik vertel wat we de afgelopen twintig jaar aan kennis hebben verzameld over hoogbegaafde volwassenen, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt en met betrekking tot hun - psychische - gezondheid.''
» LEES VERDER

Spelend leren met taal

"Mijn spelen is leren, mijn leren is spelen," schreef Hyronimus van Alphen. Het is het motto van Erno Mijland, manager innovatie en senior adviseur bij BCO Onderwijsadvies. Erno is opgeleid als docent Nederlands/Engels, auteur van vele boeken en blogs (alleskanaltijdbeter.blogspot.com), werkte als journalist en bracht onlangs een eerste dichtbundel uit. Het hoeft dus geen betoog dat hij iets heeft met taal.
» LEES VERDER

Terug naar plezier in leren

"Mensen leren vanaf de conceptie. In ieder geval vanaf de geboorte. Het is belangrijk dat we kinderen het plezier in leren niet laten verliezen.'' Psychiater Glenn Helberg is een van de sprekers tijdens de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0. In een masterclass deelt hij zijn kennis en beantwoordt hij vragen over zelfbewustzijn en benoemingsstress.
» LEES VERDER

Topbiljarter Swertz op Celebrate 2.0

''Als kinderen iets willen bereiken in het leven of sporters in hun sport, dan is dat ook echt mogelijk. Daar ben ik heilig van overtuigd,'' zegt Raymund Swertz. De Nederlandse topbiljarter is een van de professionals met een workshop tijdens de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0. De nadruk ligt op zijn sterk ontwikkelde ruimtelijk inzicht, één van negen intelligenties die bij de conferentie belicht worden.
» LEES VERDER

Met passie jezelf durven zijn

Monique van Vliet is repairing balance coach en kinesioloog. Op de conferentie Celebrate 2.0 laat zij de deelnemers aan haar workshop op verschillende manieren hun intrapersoonlijke intelligentie versterken.
» LEES VERDER

Beter onderwijs, minder werkdruk

Zomervakantie! Tegenwoordig een tijd om uit te rusten, maar eigenlijk ontstaan omdat kinderen hun ouders op het land moesten helpen. Die zomervakantie houden we erin. Maar het is wel tijd voor wat andere veranderingen in ons 100 jaar oude onderwijssysteem. Mat Custers van BCO Onderwijsadvies pleit voor beter onderwijs en minder werkdruk.
» LEES VERDER

Millimeterwerk

Lis van Vliet is al haar hele leven bezig met paarden en zet zich in voor het welzijn van mens en dier. Sinds dit jaar combineert ze paardencoaching met repairing balance coaching. Wat dit inhoudt, kun je ervaren op de conferentie Celebrate Creatief Leren.
» LEES VERDER

IQ Kok

"Het mooie aan koken? Je kan het simpel houden of juist ingewikkeld doen! Bijvoorbeeld een steak eerst in de oven bakken en daarna met een gasbrander afmaken. Hoe ingewikkelder het proces, hoe leuker ik het vind.'' De 21-jarige Jaxom Peters heeft bijna zijn eerste diploma op zak. Basiskok op MBO 2 niveau. Het geeft de zekerheid, die hij sinds de basisschool zocht.
» LEES VERDER

Blijf altijd observeren

Andrew Aue is beeldend kunstenaar en docent. Op Celebrate 2.0 geeft hij de workshop Creatief Vormgeven waarin hij ruimtelijk-visuele en interpersoonlijke intelligentie verbindt.
» LEES VERDER

Onbegrensd intelligent

"De ontwikkeling van mensen gaat met sprongen vooruit als ze zich realiseren dat intelligentie meer is dan taal en rekenen.'' Aan het woord is organisatieadviseur Monika de Waal, initiatiefnemer van de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0. De conferentie over meervoudige intelligenties en talentontwikkeling is onmisbaar voor jongeren die met school worstelen, hun ouders en docenten, maar ook voor beleidsmakers, managers en academici.
» LEES VERDER

Een spetterend nieuwjaar!

Het team van Celebrate Creatief Leren wenst je een spetterend nieuwjaar! Binnenkort start onze early Early Birdactie voor de conferentie Celebrate Creatief Leren 2.0 op 10-10-18 in Rijswijk. Nu al een ticket reserveren? Stuur een mail naar info@celebratecreatiefleren.nl
» LEES VERDER

Celebrate online

De Stichting Celebrate Creatief Leren zal uiteraard met regelmaat informatie verstrekken over Celebrate 2.0 en ander nieuws over meervoudige intelligentie en talenten. Onze Facebook-pagina krijgt om die reden binnenkort de oude naam Celebrate Creatief Leren terug.
» LEES VERDER

Celebrate Creatief Leren 1.0

Celebrate Creatief Leren 1.0 vond plaats op 20 november 2013. De benefietconferentie was bedoeld om fondsen te werven voor het Centrum voor Creatief Leren in Sterksel. Hoewel de stichting inmiddels is opgeheven, was de
conferentie een succes. Meervoudige intelligentie werd echt gevierd.
» LEES VERDER