Keynote speaker: Branton Shearer

De keynote speaker van Celebrate Creatief Leren is de Amerikaanse neuropsycholoog, leraar en schrijver dr. Branton Shearer, een onbetwiste autoriteit op het gebied van meervoudige intelligentie. In 1987 bedacht en ontwikkelde Shearer de Multiple Intelligences Developmental Assessment Scales (MIDAS™); door Howard Gardner omschreven als het beste MI-onderzoek dat er is.

MIDAS™ werd oorspronkelijk gebruikt bij het herstel van mensen met hersenletsel. Inmiddels wordt MIDAS™ echter toegepast in meer dan 23 landen bij het analyseren van sterke en zwakke kanten van leerlingen, onderwijzers, ondernemers en zelfs Amerikaanse militairen. MIDAS™ kent varianten voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Dr. Shearer behaalde zijn masters titel in de neuropsychologie aan de universiteit van Harvard en zijn doctoraal in neuropsychologische rehabilitatie aan de Union Institute and University. Shearer zal onder meer spreken over meervoudige intelligentie in het onderwijs, op de werkvloer en in gezinssituaties en het gebruik van MIDAS binnen het onderwijs.