Celebrate Creatief Leren 2.0 Feest van meervoudige intelligentie en talent ontwikkeling

10 oktober 2018 

Nieuws

Celebrate Creatief Leren 1.0

Celebrate Creatief Leren 1.0 vond plaats op 20 november 2013. De benefietconferentie was bedoeld om fondsen te werven voor het Centrum voor Creatief Leren in Sterksel. Hoewel de stichting inmiddels is opgeheven, was de
conferentie een succes. Meervoudige intelligentie werd echt gevierd.
» LEES VERDER

Workshop Creatief Faciliteren

Voor hij kan zaaien en oogsten, zal de boer eerst zijn land geschikt maken. In de vergelijking van ir. Marc Tassoul is het land van de boer de interactie in een groep mensen die samen moeten werken en een resultaat willen behalen. Hoe beter deze groepsdynamiek, hoe vruchtbaarder een samenwerking kan worden. Tassoul, docent aan de TU Delft en auteur van Creatief Facilitation, geeft de workshop creatief faciliteren over interpersoonlijke intelligentie.
» LEES VERDER

Ambassadeur: Bianca Jansen

Bianca Jansen is oprichter en directeur van de Klein Kapitein. De Zuid-Hollandse basisschool voldoet aan alle kerndoelen van het basisonderwijs, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat kinderen zich bewust zijn van hun zwakke en sterke kanten door het toepassen van meervoudige intelligenties. Op die manier kun je in veel minder tijd veel meer aanbieden, zegt ze als ambassadeur van Celebrate Creatief Leren.
» LEES VERDER

Workshop Bjørn Aris

Bjørn Aris combineert oosterse wijsheid met westerse wetenschap in de workshop Martial Arts-Iaido. Deelnemers ervaren zelf welke onlosmakelijke relatie er is tussen bewegen en leren. ``Mensen die zoals gebruikelijk bewegingsloos luisteren naar een presentatie, onthouden misschien tien procent van de informatie. Bewegen helpt hen meer dan zestig procent te onthouden,'' zegt Aris.
» LEES VERDER

Ambassadeur: Saskia Maas

Saskia Maas is mede-oprichter en directeur van Boom Chicago, het Amsterdamse-Amerikaanse comedy gezelschap dat inmiddels 20 jaar bestaat. In het onderwijs is er nog altijd een te grote focus op kennisoverdracht, terwijl andere vaardigheden net zo belangrijk of misschien belangrijker zijn voor succes en zelfredzaamheid. Vaardigheden als improvisatie, zegt ze als ambassadeur van Celebrate Creatief Leren.
» LEES VERDER

Troonrede: Recht op ontwikkeling talenten

''Kinderen moeten hun talenten kunnen ontwikkelen.'' Koning Willem-Alexander zei het in de Troonrede voor 2013. Om dit mogelijk te maken, wil de Nederlandse regering de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg vooral bij de gemeentes leggen. Gemeentemedewerkers zouden er goed aan doen om de conferentie Celebrate Creatief Leren te bezoeken.
» LEES VERDER

Ambassadeur: Jaap Nammensma

Drs. Jaap Nammensma is werkzaam als consultant en trainer bij Hogeschool Windesheim en lid van de sectorraad van vakbond CNVO. Door een eenzijdige nadruk op selectie en de behoefte om kwaliteit te meten, is er geen oog meer voor de daadwerkelijk talenten die elk kind heeft, zegt hij als ambassadeur van Celebrate Creatief Leren.
» LEES VERDER

Ambassadeur: Peter Borgdorff

Peter Borgdorff, directeur pensioenfonds Zorg en Welzijn, is ambassadeur van Celebrate Creatief Leren, met als persoonlijk uitgangspunt dat elk individu het recht heeft op een waardig leven. “Pas als mensen invulling kunnen geven aan hun unieke persoonlijke behoeftes, zitten zij goed in hun vel en kunnen ze gelukkig zijn.''
» LEES VERDER

Ambassadeur: Bianca Maasdamme

Organisatiedeskundige Bianca Maasdamme is één van de ambassadeurs voor Celebrate Creatief Leren. Ze is niet betrokken als ouder, als docent of zorgverlener. Bianca is ambassadeur omdat ze de problemen herkent als oprichter en eigenaar van organisatie-adviesbureau Progres Advies in Leiden.
» LEES VERDER

Keynote speaker: Branton Shearer

De keynote speaker van Celebrate Creatief Leren is de Amerikaanse neuropsycholoog, leraar en schrijver dr. Branton Shearer. Deze onbetwiste autoriteit op het gebied van Meervoudige Intelligentie, ontwikkelde MIDAS™, door Howard Gardner omschreven als het beste MI-onderzoek dat er is.
» LEES VERDER

De locatie: De Fabrique

De locatie voor de conferentie Celebrate Creatief Leren ligt vast: De Fabrique in Utrecht, goed bereikbaar voor iedereen in Nederland of België.
» LEES VERDER